Ensiapulaukku autoon

Jokaisessa autossa olisi hyvä olla ensiapulaukku. Et voi koskaan tietää, milloin joudut onnettomuuteen itse tai satut paikan päälle onnettomuustilanteeseen. Ensiapulaukusta on hyötyä pienten haavereiden korjaamisessa, kuten verenvuodon tyrehdyttämisessä.

Se mahdollistaa pikaisen avun saannin, ennen kuin terveydenhuollon ammattilaiset saapuvat paikan päälle. Ambulanssin paikan päälle saapuminen soitosta lukien voi kestää minuuteista tunteihin. Ajat vaihtelevat suuresti onnettomuus paikkakunnasta riippuen.

Mitä autoon sijoitettavan ensiapulaukun olisi hyvä sisältää?

Auton ensiapupakkauksista olisi hyvä löytyä ainakin turvaleikkuri, steriilejä siteitä, taitoksia, laastareita, ihoteippiä, sakset, pinsetit, haavapyyhkeitä ja kolmioliina. Lisäksi kannattaa harkita lämpöpeitteen hankintaa, sillä se estää onnettomuusuhrin lämpötilan laskemisen liian alhaiseksi. Myös suojakäsineet, elvytyksessä käytettävä suoja ja hätäensiapuohjeet saattavat olla tarpeen. Lisää ideoita ensiapulaukun hankintaan löydät täältä Axon Profil.

Mihin auton ensiapulaukku kannattaa autossa sijoittaa?

Ensiapulaukku kannattaa sijoittaa niin, että se on mahdollista saada helposti käsiin ensiaputilanteissa. Ensiapulaukkua ei kannata sijoittaa hattuhyllylle, sillä törmäystilanteessa se lähtee sieltä helposti lentoon ja voi jopa kadota kokonaan. Hyvä sijoituspaikka ensiapulaukulle on auton ohjaamossa vänkärin penkin alla. Se kannattaa varustaa erillisellä kiinni pysyvällä lokerolla, jotta tavarat pysyvät paikoillaan myös äkkijarrutuksessa.

Ensiapulaukku voi pelastaa hengen

Ensiapulaukun sisältö voi onnettomuustilanteessa auttaa ihmishengen pelastamisessa. Ensisiteellä voi tyrehdyttää isommankin verenvuodon. Lämpöpeitteellä voi taas estää vaarallisen hypotermian syntymisen. Ensiapulaukkuun sijoitettava rahasumma on pieni verrattuna siihen, että sen avulla on mahdollista pelastaa oma tai toisen ihmisen henki.