Kauden aloituskatsaus

Ensimmäinen kauden aloitus ajettiin maaliskuun 26. Australian Melbournessa. Sitä ennen vuoden alussa ajettiin jo testiajoja, joiden perusteella saatiin hieman vihiä mitä tulevalta kaudelta on odotettavissa. Testiajoissa suomalainen Valtteri Bottas väläytteli kärkiaikoja kun taas McLaren oli ongelmissa auton hyytyessä radalle. Myös Red Bullin talli taisteli uuden autonsa ongelmien parissa. Bottaksen tallikaveri ja formuloiden konkari Hamilton ajoi testeissä pohja-ajat ja Ferrarin tulokset tuntuivat myös tyydyttävän tallin väkeä.

Suomalaisten kannalta asetelmat kauden ensimmäisessä kilpailussa olivat mielenkiintoiset. Paalupaikalta starttasi ennakkosuosikki Hamilton, toiseen ruutuun ajoi pitkän uran tehnyt Vettel ja kolmanteen ruutuun suomalainen Valtteri Bottas. Kimi Räikkönen starttasi neljännestä ruudusta. Voiton vei Vettel, toiseksi sijoittui Hamilton ja kolmanneksi hienosti Suomen Bottas.

Viime vuoden maailmanmestari, jolla on Keke Rosbergin kautta sukujuuret Suomeen, lopetti yllättäen uransa voitokkaaseen kauteensa. Hänen mantelinperijäksi nousi Bottas, joka ajaa tällä kaudella Mercedeksellä. Räikkönen jatkaa Ferrarilla, joten molemmilta suomalaisilta voidaan odottaa hyviä tuloksia kun takana on kaksi ammattitaitoista, suurta tallia.